Vernissage 10 januari kl 13-16


Snö & Butik



Snö i flera dar. Skyltar och julgrupper på trappan är helt översnöade. Väl inpackade kafégäster stampar och borstar innan de vågar sig in. Väl i kafét låter de sig väl smaka av kladdkaka och varm choklad med vispgrädde.


1 år med Fik & Butik

Ja hej vad det går. Ett år sedan man stod med hjärtat i halsgropen och fick livsmedelsgodkännandet efter månader av planerande, styrande och ställande och spacklande och målande och slipande och beslut beslut beslut. Var ska uttaget vara, var ska kranen vara och hur har du tänkt... Jamen inte visste jag exakt hur allt skulle vara men det var ju såklart bara att hitta på nåt.

Så här såg det ut för ett år sedan:
Inredningen utriven den 3 november
I november -08 såg det ut såhär på Fik & Butik
Lokalen har inrymt en bank en gång i tiden och när kassaskåpen lyftes ut fick taket stagas med järnpelare. Dessa ersattes sedan med trästolpar.

Källaren i Fik & Butik
I källaren, där Blomkvists tidigare klädde om bilar, är det nu avdelat till ett bakrum och en utställningslokal.

Målaren Stewart efter ett långt pass.
Eftersom jag jobbade dagtid så fick målning etc ske på kvällstid. Här är jag äntligen hemma efter att ha målat till 03.41 en natt. Jag var helt vitprockig men det syns dåligt på bilden.


Så här är mitt liv; snickarpennor och ögonskugga om vartannat.

Det drar ihop sig...
26 november och min plan var att öppna till första advent. Det blev andra advent, dvs 10  dagar efter denna bilden togs.



Och nu, ett år senare 1-årsjubileum!


Utsmyckningar på Fik & Butik

Julpyntat kafé, utsirade koppar och dekorerade gäster...








Fullt hus på Fik & Butik

Idag har det varit roligt att ha kafé och butik! Nio damer hängde på låset när jag öppnade. De hade vänligt nog ringt och förvarnat om att de ville ha paj så det var ju lugnt. Jag körde ut en matleverans till en kund och kom tillbaka lagom för att servera kaffe till de nio.

Lunchen gick bra och några nya ansikten hade hittat hit. Stickkafé som vanligt på eftermiddagen. Många passade på att fika idag och två tjejer som kom på rekommendation av bekant hade åkt ett par mil bara för att fika hos mig! Jättekul!

Kvällens special var vernissage för Lapptäcksgänget. Utöver detta inledde förskolepersonalen ett möte med att äta på Fik & Butik.

Så gott som fullsatt hela dagen! 

Förskolepersonal:



Generationsskifte i utställningslokalen

Från förra veckans slöjdutställning av eleverna på Rocknebyskolan till kvällens vernissage med lapptäcksgänget i Kåremo med omnejd är det ett par generationer. Glädjen i att skapa är dock densamma och det är skiftande alster som visas på Fik & Butik tom 19/12.








RSS 2.0