Fik & Buuuuu ..tik

Nej, det var faktiskt mer trevligt än läskigt på Hösmyset igår. Vi karvade pumpor, gjorde trädspöken av påslakan och spindlar av kastanjer. Pumpasoppan blev god men kärnorna ska nog inte rostas i 300 i varmluftsugn...

Så här roligt hade Louise Henningsson:


Eddie Englid var djupt koncentrerad och spindeln blev jättefin



Eddie Englid och Louise och Ingela Henningsson gjorde massa fint Halloweenpyssel.



Lill "Bibblan" Samuelsson visade att hon inte bara är en fena på böcker, hon kan även svinga en kniv och göra riktigt stiliga pumpor och morotsgubbar.



Ung möter gammal på Fik & Butik

Dagisbarnen mumsade kakor och "sticktanterna" i bakgrunden stickade. En härlig onsdagseftermiddag på Fik & Butik.


Movie star

Ja, iallafall var bilen med vid inspelningen av Mitt liv som hund. John North är stolt ägare till denna unika Morris.

Åse & Bo gifte sig idag!

Åse & Bo gifte sig i rådhuset och sedan överaskades bruden med sen lunch på Fik & Butik. Det är en stor ära att få ordna mat till ett nygift par!









Roligaste boken sedan 1979 presenterades på Fik & Butik

Det var torsdag och höstmys på Fik & Butik. Katarina och Peter från Dillbergs bokhandel kom och bjöd på en inspirerande genomgång av höstens bokutbud.

I högt tempo och med inlevelsefulla beskrivningar lockades vi till läsning om allt från historia och fågelsång till surdegsbröd och ond bråd död.

Katarina i ett Halleluja-moment:
Katarina från Dillbergs i ett Hallelujamoment

Peter klämde i med att boken Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, var den roligast bok han läst sedan han började på Dillbergs. Och det var 1979. Så den köpte jag. Tänker att om jag ändå har ett par minuter innan jag somnar kan jag lika väl läsa något man blir glad av. Sen köpte jag Döda vita män om excentriska engelsmän. Tänker att jag kanske är normal om man jämför.

Peter läser ett stycke ur ...en bok


Barbro och Lill, litteraturens fanbärare i Rockneby:


Bokintresset i Rockneby är stort och det var många som kom och lyssnade och passade på att äta kvällsmat på Fik & Butik.





Tack till Dillbergs Peter och Katarina, alltid lika trevligt! Hoppas att de handstöpta ljusen lyser upp i höstmörkret.

Ärtsoppa med punsch...

...pralin, det var dagens lunch på Fik & Butik. ...och ekologiska pannkakor med egen blåbärssylt.

Kåremo gick man ur huse...

...för att mingla vid kvällens vernissage  på Fik & Butik. Veronica Videgrens tavlor i olja visas för första gången på hemmaplan och föll publiken i smaken så till den milda grad att flera redan är sålda.





Nöjd och glad Veronica framför två av sina eftertraktade bilder.


Vernissage onsdag 17-19

Veronica Videgren ställer ut tavlor i olja på Fik & Butik tom 15 november.
Onsdag kväll vernissage mellan 17-19 Välkommen!



Etik & Butik

Fairtrade Fokus vecka 42 och 43 uppmärksammas så klart på Fik & Butik.


Här serveras alltid ekologiskt och Rättvisemärkt kaffe och i torsdags var det provsmakning av andra rättvisemärkta produkter.

Skrik & Butik

Torsdagar är babydagar på Fik & Butik. Det rådde ett milt kaos när åtta mammor med barn och barnvagnar skulle få lunch och barnmat och plats och barnstol och sallad och dessutom hade riskokaren och jag inte varit överens om våra respektive uppgifter. Till slut hade alla fått det de ville och lugnet lägrade sig.



Mammorna





Prassel på Fik & Butik

En kväll när jag lastade in varor hörde jag ett högljutt prasslande. Shit, inte råttor tänkte jag, (det lät som det kom innifrån, kanske från pappkassen med äpplen?) Smög ögonen över kanten på påsen men inga råttor där som tur var. Nu prasslade det ännu mer. Utifrån kanske? Det har blåst ner mycket lönnlöv precis vid varuintaget och det lät som något gick därute. Orkade inte låsa upp dörren som fanns mellan mig och knappen till ytterbelysningen så jag öppnade ut och lös med mobiltelefonen... Prassel, prassel.

Igelkott prasslar

Igelkotten snuffade runt på sitt vis och jag gick lättad in till mig. Nu har hustomten Olle sopat undan alla löv och byggt ett igelkottebo till igelkotten. Nu ska väl både den och livsmedelsinspektören bli nöjd hoppas jag. (Man får ju inte ha massa löv och skräp utanför för det kan ju komma råttor och trivas där.)

Höstmys med Rättvisemärkt i fokus 15/10 kl 18-20

Vecka 42 och 43 uppmärksammas Fairtrade eller Rättvisemärkt i hela Sverige.

I Rockneby dricker du alltid Rättvisemärkt kaffe på Fik & Butik. Vi bakar på rättvisemärkta ingredienser och säljer Rättvisemärkt choklad.


Välkommen till Fik & Butik imorgon torsdag. Som vanligt finns soppa och bröd för 50:- men också möjlighet att provsmaka rättvisemärkta produkter och lära dig mer om rättvisemärkt; vad det står för, vilka produkter som finns mm.

Fil & Butik

Hoppla! Jag tyckte filmjölken såg mysko ut när jag skulle blanda dressing till pajen. Luktade... hrm. Kollade paket och upptäckte att jag köpt med blåbär! Sorry grabbar! Ingen dressing till pajen idag.
Det är sådant som händer när man är en Papphammar som driver Fawlty Towers.

Höstmys på Fik & Butik

I morgon torsdag börjar "höstmys på kafét". Fik & Butik har öppet till 20.00 och det serveras soppa med bröd. Just i morgon kommer det inte vara något bokat arrangemang men det blir det framöver. Exempelvis den 22/10 kommer Dillbergs bokhandel på besök och berättar om nya böcker. Andra planer är föreläsningar, trubadurkvällar och stickkafé.

Välkomna!



Den här bilden tog jag när jag klivit ur bilen för att flytta på - vad jag trodde - en skadad duva. Just som jag skulle ta den så flög den iväg, helt friskt. Fejkduva. Men det var ett fint ställe att stanna på.

Vernissage i höstrusket lockade många

Britt Johanssons vernissage lockade en strid ström av besökare i höstvädret.

Nedan, konstnären själv.




Yngsta besökaren får lite hjälp att titta runt i lokalen


Blomsterbud med bukett från syster i Norge
















Vernissage i morgon 3/10 kl 14.00-16.00


RSS 2.0