Babybesök i Fik & Butik

Idag kom historiens yngsta besökare in och fikade med sina föräldrar och storebror Melwin. Lille bebben var bara tre dagar gammal och så liten att han knappt kändes när man höll i honom. Alldeles lagom stor var han, men det kommer man ju inte ihåg, det är ju trots allt tre år sedan jag hade en liten baby.


Från stall till maskinhall

Från stall till maskinhall: 100 år med svenska lantbruksmaskiner

Detta är titeln på en bok som nu finns som blädderexemplar till kaffet på Fik & Butik. Rolf Larsson, författare till boken, är pensionerad agronom och maskinrådgivare och berättade att han levt med dessa maskiner sedan andra världskriget. Han besitter en otrolig kunskap som han nu delar med sig av i den rikt illusterade boken.  Rolf ingår i Studieförbundet Vuxenskolans styrelse och det var i samband med kvällens styrelsemöte som han presenterade sin nyutgivna bok.
Rolf Larsson signerar sin bok till Fik & Butik

Självklart ska den finnas på kafét och på försättsbladet, som Rolf signerade, skrev han "Även gamla lantbruksmaskiner är kultur!" Jag brukar ju säga att det bjuds kaffe och kultur på Fik & Butik så vad kan väl passa bättre på kafét på landet?


Camerons 6-årskalas

Tjohoo!
Det var väl en eller annan som inte trodde jag var klok när jag sa att dotterns kalas gick ut på att alla skulle få göra sin egen tårta. Men, alla 23 barnen gjorde jättefina tårtor.










Ett dignande paketbord fullt med fina saker. Cameron tackar alla så väldigt mycket!


Här är det picnic. Barnen har dekorerat marken med myror och blommor och monster.


Sen blev det disco men det fastnade inte på bild.

Trottoarpratare

Här är min egen lilla Lillasyster agerar troootarpratare utanför Fik och Butiktrottoarpratare!


Kor & Olja

Jovisst, kor och olja var vad dagens middagsgäster hade blivit informerade om på Nöbble Gård. Det var nattpatrullen från en enhet inom omsorgen i Kalmar, som var på utflykt och började med ett studiebesök på gården som producerar mjölk och rapsolja, och som avslutade med middag på Fik & Butik. Igår kväll hade vi andra halvan på besök och alla var nöjda och glada med studiebesök och mat.








TV4 uppmärksammar utställningen!

Här ses ett kort klipp från morgonens nyhetssändningar:

http://tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/kalmar?videoId=1.1188496&renderingdepartment=2.41278



Vad är väl en bal på slottet...? ...alldeles underbar!

 

Idag invigdes den färgsprakande utställningen "En maskeradbal á la 1700-tal" på Fik & Butik i Rockneby. Ulf Ragnarsson och Elisabeth Wall från Wadstena Gård visar kläder och masker, Camilla Nilsson och Maria Beronius från Din Frisör bidrar med peruker och masker, Zaga Pranic har tillverkat dekorativa masker som också är till salu.

Premiärmingel

Zaga Pranic visar masker på Fik & Butik

Zaga Pranic

 

Ulf och Lisa, tidsenligt klädda,spelade och sjöng Bellmanvisor. Även några av besökarna hade klätt upp sig dagen till ära och bidrog ytterligare till att höja stämningen.





Elisabeth Wall och Ulf Ragnarsson som Hennes & Movitz

Utställningen, som pågår tom den 20 september, besöktes av ett 60-tal nyfikna i olika åldrar och för de minsta fanns möjlighet att rita och klippa till sig en egen mask.





Det är inte utan att man blir väldigt sugen på att gå på maskeradbalen på slottet i höst. Men, liksom Askungen så hinner jag aldrig få någon klänning klar; bara jobb och jobb... så stället solar jag mig i glansen av de vackra människorna.

Lisa Wall, Askungen, Joacim och Renée Palez ända från Karlskrona


Tack alla ni som deltar och alla ni som besökt utställningen!





Senare på kvällen...


Liksom en herdinna... ha ha ha



Utställning – En maskeradbal á la 1700-tal nu på söndag

Nu på söndag mellan 14-16 är det invigning på En maskeradbal à la 1700-tal.
Foto: Joacim Palez

Under invigningen bjuds det på spännande aktiviteter och happenings av olika slag. Utställningen pågår sedan till den 20 september.

Välkomna!

RSS 2.0