Får, folk & full fart

Idag började Fik & Butik med att ha stängt. Det kan bli så när man har ett sjukt får och bortrest kollega och en veterinär på ingående.  Ingen större skada skedd (vad jag vet, men å andra sidan tog det ju ett par dagar innan jag fick veta att Aschberg och Fylking varit och ryckt i dörren under sin sverigevandring i våras). Dagens första kunder hade snällt väntat en halvtimme och blidkades med nygräddad blåbärspaj.

Det har varit ett par roliga, hektiska veckor och det trillar in trevligt folk från alla håll och kanter. En del antastar jag med kameran och de flesta frågar jag ut. (De flesta frågar ut mig också så det jämnar ut sig)

Två finska killar leder min äventyrsliga för närvarande. De hade cyklat från Helsingfors, upp över Haparanda och genom Sverige söderut. Kom förbi och fikade hos mig och cyklade vidare mot Danmark och sen ska de upp via Norge och hem till Finland. Kolla in deras rutt för Nordic Tour 2009 här!

Dagens cykeldam på väg mot Dalarna: ...och så har jag har ett ärende i...  (avsteg från cykelleden som medförde massa extra mil!) Helt underbart;  "ha ett ärende"  och cykla så långt.

Dessa goa glada gubbar hamnade på kafferep i trädgården hos pappa en dag när de vandrade förbi. Pappa skickade såklart dem att äta lunchpaj hos mig nästa dag. Jag skickade dem på middag på syrrans restaurang till kvällen men sen var det stopp. Det var lite för långt att vandra upp till mammas sjöbod där hon sitter och kokar kaffe till båtturister.

Anders, Movitz,  Torbjörn

Idag har bland andra en glad familj, medförande nyinköpta kaniner, kommit och fikat. De hade blivit rekommenderade av mannens kollega att komma hit, vilket såklart känns extra roligt! Tack alla gäster som hjälper till att sprida information!


Om det är Olivia eller Ofelia som lurar i bakgrunden och bara visar en öronspets, det vet jag inte.

Efter stängning plockade jag hallon till morgondagens paj och sen åkte jag för att titta till våra baggar. Det resulterade i en liter skogshallon. Ska jag göra sylt? Eller paj? Sylt? Paj? Sylt/Paj? Ohhh... vild sylt och tama bär till pajen. Så får det bli.

Välbesökt vernissage idag

Johanna Petersson framför några av tavlorna.





Höjden av fräckhet!

Någon har stulit en av mina zinkhinkar!


Skit & Butik

Jojo, dagen kunde ha börjat bättre. Eftersom mamma sitter på en kobbe i skärgården och har det lugnt och skönt så skulle jag baka. Inga problem! Allt på plats och så skulle degen knådas i degblandaren i 7 minuter. BRAK!!!! Då har degmaskinen vickat sig över kanten på bänken och dråsat i golvet. Som genom ett under fungerar den forfarande. En besökare till kafét tittade undrande på mig senare på dagen då jag försökte banka ut bucklan i degskålen med en hammare inlindad i en handduk...
Japp, brödet på gång och nu dags för morot- och apelsinmuffins. 40 st beställda till i morgon. Gjorde dubbel sats men glömde visst dubbla bakpulvret. Platta och oätliga. Gör om - gör rätt. Dubbel sats igen men muffinsen vill inte resa sig och bli vackra.  Aningen platta. Skit också. Får prova i kväll i stället, tänker jag som nu måste öppna kafét.
Först kom inte en människa och sen kom alla på en gång. Konstigt.
Sålde Lilla Lamms sista lammkorv.
Damen från igår som köpte ett lammskinn kom in idag och bytte till ett annat. Nu finns bara tre skinn kvar.
Fick till slut ordning på muffinsen. ...och choklad och frangelicobiscottin. ...och solrossnittarna.
Blev en bra dag till sist.

Solvarma tomater smakar tomat!

Nu serveras hemodlade tomater som tillbehör på Fik & Butik. Det är min man som med nyupptäckt passion för odling står för tomatomhändertagandet. Maken till bortskämda tomater får man leta efter.  Fick detta mail idag:

hello darling, please have a look at my tomatoes :)


Även gurkan och isbergsalladen är uppfödd i hemmiljö och van vid barn och djur.

Himlavalv - Vernissage 12/7 kl 14-16

Johanna Petersson ställer ut vinylmålningar på Fik & Butik under perioden 12/7-7/8.

Tidigare utställningar
”Mellan himmel & jord” vinylmålningar och handgjort glas, galleri Tärnan, 2008
Påskutställning, samlingsutställning, galleri Tärnan, Nösund Orust, 2008
”Handle with care”, Smålands glasmuseum, avslutningsutställning glasskolorna Orrefors och Kosta, 2006 Avslutningsutställning Orrefors Riksglasskola, Nordisk Kristall, Gamla stan, Stockholm, 2006
”Appsålut glas”, examensutställning, Universitetet i Växjö, 2003


Välkomna!

Lojala kunder

Dessa herrar kan man verkligen kalla lojala kunder. De kommer hit och betalar för fikat fastän det finns kaffe vid vägkyrkan mitt emot mig, där de jobbar. En fattas på bilden för han var ute och gullade med Lassie border collie.
Välkomna igen!

RSS 2.0